woensdag 30 juli 2014

De cirkel van het (quilt) leven

Het begon allemaal met een bak strings..... Strings? Ja, dat zijn rare, smalle reepjes stof. Net zoals het gelijk genoemde ondergoed zeg maar.... ;) Die bak komt vol, door de resten te bewaren die overblijven als je een lapje bijna opgesneden hebt.


Daarna naai je een heleboel ruiten met een effen middenstuk. HIER vertelde ik er al over...
Omdat ik in 2014 toch een heleboel projecten wil afronden, heb ik er de laatste tijd wat vaart achter gezet, zoals je ook HIER kunt lezen. 

Ik kan jullie vertellen: de top is AF, yeah!!!Ik kreeg van de week een doos met lapjes, waar ik uit mocht zoeken wat ik kon gebruiken en de rest kon ik weer doorgeven. Dat was echt super! En natuurlijk ben ik daar heel blij mee. Er zaten inderdaad lapjes in, die rechtstreeks mijn kast in gingen, maar ook wat 'lelijke' lapjes. Waar ik echt geen idee van had, waar ik die ooit zal gaan gebruiken, dus die heb ik weer terug gedaan in de doos. Kijk bijvoorbeeld dit soort lapjes.


Maar toen kreeg ik een ideetje. Aangezien de top van de spinnenweb quilt gemaakt is van allerlei 'afval', is het misschien ook wel leuk om daar de achterkant van te maken. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en al deze lapjes aan elkaar gezet. En stiekem vind ik dit dus hartstikke leuk! Zo lelijk dat het weer leuk wordt!

Gisteren heb ik het frame opgezet in onze patio en de top erop gespannen.


Op de kop natuurlijk, vandaar al die naden. Toen de tussenvulling erop (ook stukken aan elkaar genaaid, haha), en daarna de achterkant. 


Nou???


Alles aan elkaar geregen, en even uitgelegd.Saartje kwam ook gelijk even kijken..


De eerste steekjes zijn ook al gezet.

De achterkant maak je altijd groter dan de voorkant, zodat het wat makkelijker op elkaar geregen kan worden, en je aan geen enkele kant wat te kort komt. Tja... en als je de quilt dan gelijk snijdt/knipt, dan houd je weer smalle reepjes stof over.


En die.... Die gaat weer in de bak met strings!!!

En dat....... is de vicieuze cirkel van een quiltster!!!


Geniet vandaag van het zonnetje, groeten van Elni2 opmerkingen:

 1. Dat is een leuke oplossing voor al die lapjes!! Een prima achterkant geworden!!
  Als je ziet wat de achterkant voor mijn diamantjes-quilt wordt..... LOL!
  Ik neem hem wel mee morgen...... ;)
  Groetjes, geniet van je doorpitwerkje, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat een schattig hulpje is die Saartje toch.... ;D

  BeantwoordenVerwijderen