maandag 16 september 2013

Afval!

Zondagmiddag, lekker rustig in huis, tijd om een lang uitgesteld klusje aan te pakken. Ik heb een leuke mand bij mijn naaimachine staan waarin allerlei scraps gegooid worden, die ik op dat moment niet nodig heb.


 

De kunst is nu, die mand niet te vol te laten worden, zodat je niet meer weet wat er in zit. Daarom is het nu is het tijd om de inhoud te gaan reorganiseren. Enige tijd geleden ben ik begonnen om overgebleven stukken stof in 'hapklare brokken' te snijden en bij elkaar op te bergen. Ik heb ondertussen verschillende bakken met stroken en vierkanten in allerlei breedtes/groottes. Wat er dan nog overblijft gaat in een 'crumb' doos of 'string' box en ook die stukken gebruik ik nog. Dat zal ik later wel eens laten zien. En wat ik dan echt weggooi van een mand vol lapjes is echt de moeite niet meer waard. Kijk maar....En dit is wat ik dan netjes in de dozen op kan ruimen. Vierkanten van 1.5 inch, 2 inch, 2.5 inch en 3.5 inch, en nog wat stroken van 1.5 en 2 inch. De stapel bovenaan gaat bij de crumbs (geen idee wat voor woord je daarvoor gebruikt in het Nederlands... de restjes van de restjes of zo??)

 
Ik ben er helemaal blij mee. Mooi weer een lege mand en alles netjes in de dozen! Het werkt zo makkelijk op deze manier, als ik nu vierkanten nodig heb, heb ik ze zo voor het grijpen en hoef ik niet eerst de hele kast leeg te trekken en overal wat vanaf te snijden. Dit werkt prima zo! Je krijgt dan natuurlijk wel een echte scrapquilt, maar laat ik daar nou een echte fan van zijn!!!

Bij de laatste quilt die ik maakte, voor de verjaardag van DS eerder deze maand, heb ik dit ook toegepast en dat gaat dan razend snel!!

Fijne dag, groeten, Elni Langeveld


2 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk, Elni! En een super idee om het eerst in een mand te gooien en dan uit te zoeken; gezellig karweitje!
  Groetjes, Ria. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan zo, heb nog heel wat trommeltjes en bakjes staan die eerst nog uitgezocht moeten worden voordat ik zover ben als jij.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen