maandag 16 juni 2014

AFMAKEN

Dat is het motto van 2014!

Dus trek ik steeds maar weer een 'oude' bak uit de kast en probeer ik daar zo snel mogelijk een heel eind op weg naar 'af'te komen.Deze keer was het de beurt aan de diamond strings. Ik had al een flinke stapel (dacht ik). Dus begon ik die met z'n drie├źn tot hexagons te naaien. Toen alle ruiten op waren, had ik 16 hexagonblokken. De breedte van de quilt moest vier en een half worden, dus had ik vier rijen af. Veel te weinig natuurlijk. Dus bedacht ik dat er nog drie rijen bij moesten. Dat zijn dus negen grote blokken of 27 ruiten, plus nog wat ruiten en halve ruiten voor de halve zijblokken. Kortom: ik moest nog wel even...... Vorige week waren alle ruiten af en begon ik de quilt in elkaar te zetten en gisteren was ik zo ver dat ik de zijkanten op kon gaan vullen. Bijna klaar (dacht ik).Maar...... ik vind de quilt niet lang genoeg. Ik houd van quilts waar je lekker onder kunt kruipen en dan moeten je tenen er niet onder uit komen. De top is ongeveer 1.75 m, terwijl rond de twee meter mijn uitgangspunt is.... Dus....
Nu moet ik weer opnieuw beginnen (voor mijn gevoel dan). Dat valt wel even tegen zeg! Dacht ik al bijna te kunnen dubbelen, moeten er nog een stuk of 15 ruiten en halve ruiten gemaakt worden. Maar ja, beter nu dat werk, dan altijd spijt houden dat ik het niet gedaan heb.


Wordt vervolgd!

Fijne dag vandaag, groet, Elni5 opmerkingen:

 1. Je hebt groot gelijk! Maar wat wordt het een plaatje!! Prachtig!
  Krijg ook zin om aan die van mij verder te gaan....... Misschien later vandaag nog...
  Eerst even de huiselijke werkzaamheden en oppassen op de kleinkids....
  Het kriebelt alleen zo erg....... ;)
  Fijne dag, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Een vreselijk leuke techniek om je restjes op te maken. Veel plezier nog met het maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat valt tegen als je denkt er bijna te zijn.
  Weet het maak mijn quilts ook zo groot dat de tenen er ruim onder kunnen.
  Deze quilt word wel heel erg leuk hoor.
  Veel plezier met de laatste ruiten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is echt schitterend! Blij dat ik hem in het echt gezien heb. Ben echt helemaal verliefd op dat patroon. Vooral lekker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke quilt wordt dit Elni

  BeantwoordenVerwijderen