dinsdag 1 oktober 2013

Jelly Roll Quilt

In de zomer van 2011 ben ik met onze dochter naar York in GB geweest, een minicruise. Wat een geweldige stad!!!  Even een paar foto's:

De bewegwijzering met een stuk van de stadsmuur.

De kathedraal van York zie je gelijk als je aan komt lopen.

Een winkelstraat

Verse limonade, beetje zuur, maar heerlijk bij warm weer.

Een knopenwinkeltje, alles gesorteerd op kleur.

Oude ruïnes in het stadspark.

Wandelen over de stadsmuur.

En dit.... is de ingang van het quiltmuseum (met op de achtergrond een dubbeldekker)....
 
Omdat we maar een paar uur in York waren, heb ik toen het museum niet bekeken, maar wel even in het winkeltje geweest. En daar gaat het nu om, ik kocht er een JELLY ROLL, van stoffen van een Engels stoffenmerk. Van die Jelly roll heb ik helaas geen foto gemaakt, maar thuisgekomen vond ik het zo leuk om er mee aan de slag te gaan, ook vanwege de goed herinneringen, dat ik een snijmes pakte en aan de gang ben gegaan.
 

Dit is een foto van het middenstuk van de top. Ik heb daarbij randstof gezocht en heb zelf nog een rand in elkaar zitten knutselen. Kijk dit is het resultaat.Ik ben er heel blij mee, het is echt een favoriete quilt geworden. En aangezien veel anderen het ook een leuke quilt vonden, werd het idee geboren om van dit patroon een workshop te geven.

Dat mag ik gaan doen bij het quiltpalace in staphorst (klik) en wel op donderdag 17 oktober a.s. Je kunt de informatie vinden onder het cursusaanbod, het is de Jelly Roll Quilt.

Er zijn nog wat plekjes vrij, dus als je zin hebt om ook deze leuke quilt te maken, aarzel niet, en geef je op. En mocht je geen jelly roll op de plank hebben liggen, dan kan je natuurlijk zelf ook stroken snijden in je favorieten kleuren.

En wat betreft York?? Daar ben ik sindsdien al weer twee keer geweest en het quiltmuseum is ook uitgebreid bekeken!!

Groeten, Elni Langeveld 

1 opmerking:

 1. WOW!! Wat een pracht van een quilt is dat toch geworden!
  Volgens mij zijn er veel meer mensen die hem prachtig vinden!
  (eindelijk een paar minuutjes om op internet te kijken....... ;) ...
  Straks weer oppassen...)
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen