maandag 14 oktober 2013

Loyal Union Sampler

Toen ik nog druk bezig was de SBS quilt te maken, was ik aangemeld bij een email lijst van Jennifer Chiaverini, de schrijfster/ontwerpster. Op een dag vroeg ze om vrijwilligers, die wat blokjes wilde maken voor een nieuw patronenboek dat ze aan het schrijven was. Nou, dat vind ik altijd wel leuk, dus kreeg ik de PDF files opgestuurd en heb ik een aantal blokjes gemaakt.

 
 
 
 
Deze drie blokjes stuurde ik drie jaar geleden, in oktober 2010, naar de USA en daar werden ze met nog 118 blokken tot een quilt verwerkt.

Het patronenboek is nu net in Nederland uitgekomen en ik zag het afgelopen zaterdag in de winkel (klik) liggen.
 
 
 Op een van de eerste bladzijdes bedankt Jennifer alle blokjes-makers:
(nou zat ik heel moeilijk te doen of het nou bladzijden of bladzijdes moet zijn, maar het blijkt allebei te kunnen, LOL)
 
 
Leuk dat mijn naam in een boek staat!
O wacht, ik zal het iets dichterbij halen...
 

Hier is het iets beter te zien. En dit is de quilt die van al die blauw-witte blokjes gemaakt is:

 
Hij staat op bladzijde 100. Het is niet zo'n grote foto, dus ik moet goed zoeken naar 'mijn' blokjes. En de SBS is ondertussen een paar maanden af.
 

Niet alle 140 blokken (10 kolommen, 14 rijen), maar een setting van 11 bij 11. Dat was groot genoeg!! Grappig dat de LUS quilt hetzelfde aantal van 121 heeft!

De SBS is ondertussen verhuisd naar het huis van mijn moeder, daar ligt hij heerlijk op de bank in de serre:


Deze foto heb ik niet zelf gemaakt, daar heb je speciale apparatuur voor nodig, maar ik kreeg hem opgestuurd via de whatts-app. Grappig, zo'n ronde foto.

Fijne dag, groeten, Elni Langeveld


 
 

2 opmerkingen:

 1. En wat een pracht van een SBS!!! Doet me natuurlijk meteen aan die van mij denken, die nog steeds (...........) ligt te wachten.
  Prachtig dat je naam in het boek van de LUS staat. Trouwens, weer zo'n pracht van een quilt. Ik mag van mezelf niet aan iets nieuws beginnen......(maar ik zou het boek wel kunnen kopen, toch?? :) ...)
  Geniet ze vandaag, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je SBS is prachtig en staat daar heel mooi.
  Ga je nu de LUS maken???
  Groeten,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen