maandag 23 december 2013

Celtic Solstice Mysterie

Wel, eindelijk van mij een update van de mysterie. Het duurde een tijdje voor ik er aan kon beginnen, en ik ben ook helemaal NIET bij...

Als eerste heb ik de kleuren aangepast. Ik vond op het net een heel handig overzicht van de kleuren die Bonnie gebruikt heeft met de benodigde hoeveelheden. Daarnaast kan je je eigen kleuren opplakken, zodat je niet de fout in gaat bij de verschillende onderdelen.

 
Ik koos voor donkerbruin/zwart, okergeel/okerbruin, blauw, helder rood en neutrale stoffen.


Deel 1: gemaakt met de Tri Rec linialen. Van beide kleurcombinaties heb ik wel... één blokje af... Gewoon om te kijken hoe het wordt en of het lukt.

 
HET LUKT! Er zijn ook al een heleboel blokjes gesneden. Nu nog aan elkaar zetten.... zucht....


Deel 2: Chevrons, ik zou er 100 moeten maken, die heb ik nog niet, maar wel al een aantal, de rest is gesneden en gedeeltelijk genaaid.

 
Ik weet natuurlijk niet hoe deze blokjes in de quilt gaan komen, maar het ziet er wel leuk uit zo!


Deel 3: Half Square Triangles (vierkanten die uit twee driehoeken bestaan) en pinwheels: AF!Deel 4: fourpatches (vierkant van vier vierkanten - snap je het nog?): 120 stuks zijn nodig, ben nu nog helften aan het naaien/snijden, daar heb ik er 200 van. Nog 40 te gaan dus, maar... de stoffen zijn bijna op, moet even op zoek (achter in de kast misschien?) naar meer..... Als ik ze alle 240 heb, ga ik ze pas aan elkaar naaien, dan heb ik genoeg te kiezen wat betreft de verschillende stofjes.Deel 5: die komt vrijdag pas uit, ik heb dus nog een paar dagen om wat achterstand weg te werken!

Maar ja, de mysterie is niet de enige die wat aandacht vraagt: ook het log cabin quiltje roept luidkeels en ook daar zijn de nodige steekjes aan gezet.

 
Bijna op de helft, alleen heb ik wat stof te weinig, dus moet ik even gaan berekenen wat ik nog nodig heb en dan proberen te regelen of er nog wat van die lapjes deze kant op kunnen komen... Maar dat zal wel geen probleem zijn.

Wil je ook graag van anderen zien hoe ze de mysterie volbrengen? Klik dan HIER naar Bonnie Hunters Blog, er zijn updates van quilters van over de hele wereld!

Fijne dag nog, groeten, Elni Langeveld

3 opmerkingen: