woensdag 4 december 2013

Huiswerk

Al een aantal weken lacht een stapeltje lapjes mij toe vanaf mijn werktafel. Het moet een log cabin quiltje gaan worden voor de winkel. Nu zijn log cabin quiltjes een favoriet van mij, dus het is geen straf om eraan te werken. Alleen moet je daar even tijd voor hebben. Of maken. Dus nu toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een beginnetje gemaakt met dit nieuwe kleine quiltje.

 
Omdat het dit keer een gedraaide variant betreft, waarbij elk blokje van verschillende kleuren gemaakt wordt, zijn er wat voorbereidingen noodzakelijk. Eerst knip je uit elk stofje een vierkantje en maak je een leuke verdeling op papier. Zet de vierkantjes en driehoekjes met een lijmstift vast.
 

 
Teken daarna duidelijke lijnen over de lapjes heen, horizontaal en verticaal, zodat je een raster krijgt. Deze getekende vierkantjes gebruik je als een referentie voor de log cabin blokjes. Zo weet je precies welke blokjes je moet gaan naaien en met welke stofjes.
 

 
Hier zie je het blokje linksboven (de rest is even afgedekt met een papiertje) met daarbij het blokje zoals hij in de quilt wordt. Eén blokje af, nog 35 te gaan!
 
 
Fijne dag nog, groet, Elni Langeveld

1 opmerking: